Racontes, testimoniatges e sovenirs, istòria, romans regionals, biografias, contes, libres bèls e reviradas francesas de libres occitans...
Referéncia : 978-2-85910-619-5
Editor, Labèl IEO edicions
La revirada francesa de "Lo Batèu de pèira", roman autobiografic de Jòrgi Gròs, pedagògue Freinet, militant occitan, escrivan, contaire e grand passaire de cultura e de lenga occitanas. Una òbra de tria, de far descobrir als amics que parlan pas nòstra lenga !
Referéncia : 978-2-492004-01-8
Editor, Labèl Editions de l'Aulne
Demorant a Gergovia, lo jove Cintugnatos va èstre mesclat, a son desagrat, a la Guèrra de las Gàllias. Li cal faire pròva de coratge per defendre, amb Vercingetorix, son pòble e los qu’aima. Un roman istoric pels joves a partir de 10 ans. En francés.
Referéncia : 978-2-7089-5423-6
De mots del francés del Miègjorn, coma la cagne, boudu, escagasser, bufadou... D'autres que son passats dins lo quite francés de tot l'exagòne coma "pétanque, castagne, bidasse, gnaque..." Rai, parlam occitan quitament en francés ? Mai de 180 cronicas cortetas, sovent plasentas e totjorn instructivas, de legir e mai per los que sabon pas la lenga nòstra...
Referéncia : 978-2-36654-077-2
Vos demandatz ont vos anar passejar lo dimenge que ven ? Vodriatz d’informacions sus la capela de vòstre vilatge preferit ? Aquí avètz un livre bèl que descriu 180 capelas de Leire naut e conta lor istòria : tot un patrimòni de descobrir. En francés.
Referéncia : 978-2-8129-2232-9
Una colleccion pivelanta de documents sul patrimòni material e natural de l'Auvergne : dos sègles d'images per un viatge per l’espaci e lo temps !Gràcias a aquelas, lo libre presenta una seleccion de sitis emblematics e prestigioses, que convidan a se passejar e a descobrir. En francés.
Referéncia : 978-2-36747-007-8
Editor, Labèl Yoran Embanner
Aquí l’istòria d’una província vièlha, desapareguda al cors de la Revolucion francesa après 790 annadas d'existéncia e trocejada auèi en tres departaments franceses : Isèra, Droma e Autes-Aups. Aquesta istòria nos interèssa, puèi que s’i parlan doas lengas "regionalas", l'arpitan al nòrd e l'occitan (vivaro-aupenc) al sud.
Referéncia : 2-912966-59-0
L'essentiel de ce qu'il faut savoir sur les origines, le devenir et les usages de l'occitan.
Referéncia : 2-85910-131-4
Editor, Labèl Ostal del libre
L'istòria del celèbre viaduc, un dels sitis mai visitats d'Auvèrnhe, e l'istòria dels òmes que lo bastiguèron.AGOTAT.
Referéncia : 2-85910-148-0
Editor, Labèl Ostal del libre
Pour partir à la découverte d’un terroir limousin, à l’ombre tamisée de ses châtaigneraies parcourues d’eaux vives. Un pays avec ses villages, son histoire, son patrimoine, ses hommes… et sa cuisine.
Referéncia : 2-85910-149-7
Editor, Labèl Ostal del libre
Non, la cuisine du Périgord n’est pas faite que de foie gras et de confits ! Soupes, plats complets, châtaignes et glanes saisonnières… Autant de recettes de mets quotidiens à (re)découvrir, de l’entrée au dessert, pour conjuguer plaisir et santé.
Referéncia : 2-85910-186-1
Editor, Labèl Ostal del libre
1895 : trois mois de grève aux mines de Champagnac (Cantal) à l'époque de Zola. Récit d’après les documents d’archives, superbes photographies d’époque en noir et blanc.
Referéncia : 2-85910-201-9
Editor, Labèl Ostal del libre
À travers les monts du Cantal, du Livradois-Forez et de l’Aubrac, la transhumance des hommes et des bêtes, depuis les origines néolithiques jusqu’aux fêtes de l’Estive d’aujourd’hui.